Home | Warners van Otterloo Sandberg

mr. E.M.J. van Nieuwenhuizen

E-mail: advo@vnhz.nl
KvK 34367512
Download Algemene Voorwaarden

Profiel Els van Nieuwenhuizen, als advocaat beŽdigd in 1980, heeft zich gespecialiseerd in personen- en familierecht, jeugdrecht en strafrecht.

Zij heeft jarenlange ervaring op het gebied van echtscheiding, gezag en omgang, alimentatie en verdeling / verrekening. Ook op het gebied van strafrecht is zij bekend en vertrouwd met alle mogelijke procedures van zaken bij de Kantonrechter en de Politierechter tot megazaken met meerdere verdachten bij de Rechtbank en het Hof. Tevens staat zij jeugdigen bij in strafzaken. Zij is lid van de Vereniging Jeugdrecht advocaten Amsterdam (JRAA).

Zij is van 2000 tot en met 2013 lid van geweest van een Commissie van Toezicht van een PI in Amsterdam en beschikt zodoende over goede kennis van het penitentiaire recht (beklagzaken). Zij was gedurende 8 jaar lid van het tuchtcollege voor advocaten, de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam. Vanaf juli 2021 is zij advocaat-lid van het Hof van Discipline.


Expertises Els van Nieuwenhuizen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd
 • Personen- en familierecht
  - Echtscheidingen
  - Alimentatie
  - Verrekening en verdeling
  - Gezag en omgang
  - Ouderschap en erkenning

 • Strafrecht
  - Commune  strafrecht 
  - Jeugdstrafrecht
Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.